zaterdag 3 september 2011

Bruschetta al pomodoro fresco

Dit overheerlijke recept van bruschetta kan ik niet achterhouden. Wie dit eenmaal heeft gemaakt is verkocht aan de pure smaak ! Wees dus gewaarschuwd !!

Bruschetta al pomodoro fresco

8 rijpe tomaten
15 blaadjes basilicum
2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden met een mezzaluna (of gewoon hakmes)
De allerbeste olijfolie die je kunt krijgen
geroosterd brood of stokbrood
zout, peper

De tomaten in hele kleine blokjes snijden en deze mengen met de in stukjes gescheurde basilicum.
Knoflook toevoegen en op smaak maken met peper en zout.
Serveren op brood !

Dit is het basis recept. Natuurlijk kun je zelf nog dingen toevoegen als; buffelmozzarella, parmezaanse kaas, pesto, etc.
Persoonlijk gebruik ik altijd meer basilicum, want daar kan ik geen genoeg van krijgen. Ook laat ik de tomatenstukjes even uitlekken in een vergiet of zeef. Dan wordt de bruschetta niet zo nat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten