zaterdag 3 september 2011

Veronica's kruidensaus voor pasta

Tijdens onze heerlijke vakantie op camping Barco Real in Toscane heeft Veronica me op de Toscaanse manier leren koken. Deze pastasaus is heerlijk bij de Pasta Fresca !

500 ml tomatensaus (fles)
2 uien in dunne ringen
2 knoflookteentjes
10 blaadjes salie
1 takje rozemarijn
peterselie
oregano
1 verkruimeld bouillonblokje
olijfolie
                                                       verse room

Doe de olie, uien en knoflook in een pan en zachtjes sudderen, zonder dat de uien en de knoflook bruin worden. De fijngesneden kruiden toevoegen. Hiervoor gebruik ik een speciaal Italiaans kruidenmes (een mezzaluna). De olie, het verkruimelde bouillonblokje en de tomatensaus gelijk met de kruiden toevoegen en ca 10 minuten zachtjes koken. Dan de room toevoegen en en nog 3 min zachtjes koken. Warmtebron uitzetten en 1 lepel olie en een goede draai zwarte peper erop doen .
Als de pasta klaar is, deze afgieten en met de saus mengen.
Serveren met parmezaanse kaas of geschaafde Peccorino.

Buon appetito !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten