zaterdag 3 september 2011

Pasta Fresca

Deze week stond in het teken van Italie. Dat krijg je ervan als een Italiaanse vriend opduikt uit een ver verleden...!
We hebben weer lekkere verse pasta gemaakt met tomatensaus. Zooo lekker en gemakkelijk !
Ook heel erg leuk om met kinderen te maken. Ze vinden het snijden van de pasta vast net zo leuk als mijn 'kleine roze schoenen' !!

Pasta Fresca
elke 200 gram meel, 2 eieren
elke 500 gram, 1 eigeel
zout, 1 lepel olie per 200 gram meel
3 eierdopjes water/melk/witte wijn

Voor 4 personen, gebruik ik meestal 500 gram meel.
Maak van het meel een vogelnestje en doe de eieren, zout, olie en vocht in het kuiltje. Roer met een vork, waarbij je steeds iets meer meel 'meepakt'.
Als al het meel is verwerkt, met de handen verder verwerken tot een zeer soepel en elastisch deeg.
Dit deeg heel dun uitrollen en dan snijden met een pizzaroller.
Natuurlijk kun je er ook raviolli van maken door kleine rondjes uit te steken. Wellicht heb je nog een paar hele kleine koekjes uitstekers....doet het ook heel goed bij de kids.
Kinderen vinden dit werkje heel erg leuk !!

Bewaar de pasta op een schaal (ik gebruik een dienblad) en dek elke laag af met een schone theedoek of keukenpapier. In de tussentijd een grote pan water opzetten en verder gaan met het maken van de pasta.

Deze verse pasta hoef je maar heel kort te koken in een pan met ruim kokend water.

Zo zie je maar dat pasta maken helemaal niet moeilijk is !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten