maandag 29 augustus 2011

Bleekselderij uit de oven

Voor de lekkere nazomersoep had ik 4 stengels bleekselderij nodig, maar wat doe je met de rest ?
Natuurlijk ! Lekkere bleekselderij uit de oven !
En omdat ik er zelf zo gek op ben, heb ik nog een stronk erbij gekocht....lekker veel dus...mmmmmm!
Dit is een super gemakkelijk recept dat heel weinig tijd kost en dus prima in mijn straatje past.
Wat heb je nodig;
  • 1 stronk bleekselderij (of meer als je een groot gezin hebt)
  • runderbouillon van een blokje
  • paar plakjes streaky bacon of paar plakjes bakbacon of handvol spekreepjes
  • diepe ovenschaal met deksel
 
Haal het blad van de bleekselderij (kun je bewaren voor andere gerechten) en was de stelen goed. Snij ze in stukken van ca 5 cm. Leg de stukken in de ovenschaal en leg de bacon ertussen. Giet de warme bouillon erop totdat de bleekselderij net niet helemaal onder staat.
Ca 1,5 uur in de voorverwarmde oven van 200 graden of dezelfde tijd in een slow-cooker op 'hoog'.
De bleekselderij is klaar wanneer ze heerlijk zacht zijn en je ze bijna op kun zuigen.

 
Dit is een favoriet gerecht omdat het zo gemakkelijk is, het huis er zo heerlijk van gaat ruiken en dat de ingredienten zo puur en eerlijk zijn.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten