zondag 28 augustus 2011

Sweet chilli jam

Dit heerlijke recept staat in de BBC Good Food magazine van september 2011. Wij vinden het zo heerlijk dat ik het graag met jullie wil delen. Deze 'jam' is lekker pittig en combineert heel goed met de Cloggy Buns !

8 rode paprika's, zonder zaad en grof gesneden
10 rode pepers, grof gehakt maar met zaad
stukje verse gember (ca 1 vingerlengte), grof gehakt
8 knoflook teentjes
400 gram blik tomatenstukjes
750 gram rietsuiker of licht bruine suiker
250 ml rode wijnazijn

Doe de paprika's, de pepers, de gember en de knoflook in een foodprocessor en maal het heel fijn.
Meng, in een ruime pan, de tomatenstukjes, de suiker en de wijnazijn en voeg daar het paprika mengsel aan toe. Breng aan de kook en haal de prut met een schuimspaan weg.
Na ca 1 uur zachtjes koken, wordt de jam plakkerig, waarna je nog 10 to 15 minuten zachtjes door blijft koken. Regelmatig roeren, zodat de massa niet aanbrandt. Het moet er uitzien als een dikke lava.
Nog warm in schone potten scheppen en koel en donker bewaren.
Je kunt het direct serveren of ca 3 maanden bewaren. Na openen in de koelkast bewaren.

Heel pittig, maar erg lekker !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten