dinsdag 16 augustus 2011

Tortellini

Na een heerlijke tijd in Schotland, waar we onze familie hebben bezocht, is het ook weer fijn thuis te zijn.
Ik heb een drukke dag achter de rug. Koffers uitpakken en wasjes draaien, maar ook alle cadeautjes uitpakken, de nieuwste Britse kooktijdschriften lezen en alle nieuwe kookgadgets een plekje geven. Er bleef dus niet veel tijd over voor een uitgebreide maaltijd.
Voor zo'n dag is deze heerlijke en machtige tortellini maaltijd een uitkomst !

(voor 2 personen)
1 pakje tortellini met vleesvulling
1 bekertje creme fraiche
verse peterselie fijngesneden
100 gram bacon (voor op de boterham) in kleine stukjes
bloem, melk, boter

Kook de tortellini in een ruime pan volgens de instructies op het pakje.
Maak van de gesmolten boter, de bloem en de melk een beetje roux en voeg de creme fraiche daar aan toe.
Wanneer de saus warm is, voeg je de bacon toe en laat je deze verwarmen. Vlak voor het opdienen ook de peterselie toevoegen en goed omroeren.

Mooie kommen vullen met de pasta en de saus er boven op. Extra lekker met een beetje verse petersilie als garnering.

Buon appetito !

(Het lijkt een beetje weinig, maar deze pastaschotel is genoeg voor 2 volwassenen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten