dinsdag 2 augustus 2011

Recept salade met postelein

Via twitter begreep ik dat postelein een vergeten groente is en dat velen niet weten hoe deze lekkernij klaargemaakt kan worden.
Uiteraard kun je postelein als stamppot gebruiken; vlak voor het opdienen toevoegen aan de stamp. Zelf vind ik dit jammer, want dan proef je de postelein niet zo goed meer.
Hier mijn recept voor een overheerlijke salade;

* Ca. 200 gram postelein
* 4 eetl. olijfolie
* 1 eetl. witte wijnazijn
* 1 eetl. grove mosterd
* peper en zout
* geroosterde pijnboompitten (handjevol)
* 4 plakken streacky bacon of gegrilde en afgekoelde bakbacon

Was de postelein en verwijder de worteltjes. Maak van de olie, azijn en mosterd een dressing en voeg eventueel zout en peper toe (doe ik niet, want dan vinden de kinderen het te pittig).
Leg de postelein in een mooie schaal en giet de dressing erover. Pijnboompitten en de in stukjes gesneden bacon erover.
Smullen maar !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten