woensdag 3 augustus 2011

Zoetzure courgette

Nu de NL-courgettes zo overdadig groeien en volop in de winkels liggen, is het zonde om daar geen gebruik van te maken.
Ik heb al velen in stukjes gesneden en in zakjes verpakt. Die liggen in de diepvries te wachten totdat ze later dit jaar kunnen worden gebruikt in de slow-cooker.
Ook staan er inmiddels vele potten zoetzure courgettes achter in de kast, voor bij de nasi, boerenkool, etc.
Hier het recept dat ik heb gebruikt.....en eerlijk van internet heb gehaald....

1 kg courgette, zonder zaadlijsten en in blokjes
2 grote uien, gesnipperd
3 eetl. zout
5 dl ijskoud water

Doe alles in een grote kom en laat 3 uur in de koelkast staan.
Af en toe omroeren.

Na 3 uur giet je het water af. Doe de courgette in een pan en voeg toe;
5 dl azijn
250 gr suiker
2 theel. kurkuma (Silvo)
1 theel. dille (ik gebruikte royaal verse dille, maar 1 thl. gedroogd kan ook)
1 eetl. mosterdzaad (bij de reformwinkel)
(evt. rode of gele paprika in kleine blokjes voor de kleur)

Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Doe het zoetzuur heet in schone potten. Minimaal 1 week laten staan voor gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten