Ik heb al velen in stukjes gesneden en in zakjes verpakt. Die liggen in de diepvries te wachten totdat ze later dit jaar kunnen worden gebruikt in de slow-cooker.
Ook staan er inmiddels vele potten zoetzure courgettes achter in de kast, voor bij de nasi, boerenkool, etc.
Hier het recept dat ik heb gebruikt.....en eerlijk van internet heb gehaald....
2 grote uien, gesnipperd
3 eetl. zout
5 dl ijskoud water
Doe alles in een grote kom en laat 3 uur in de koelkast staan.
Af en toe omroeren.
Na 3 uur giet je het water af. Doe de courgette in een pan en voeg toe;
5 dl azijn
250 gr suiker
2 theel. kurkuma (Silvo)
1 theel. dille (ik gebruikte royaal verse dille, maar 1 thl. gedroogd kan ook)
1 eetl. mosterdzaad (bij de reformwinkel)
(evt. rode of gele paprika in kleine blokjes voor de kleur)
Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Doe het zoetzuur heet in schone potten. Minimaal 1 week laten staan voor gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten